Ekonomi

Arçelik Global 100 şirketi arasında yerini aldı

Arçelik, sürdürülebilirlik alanındaki uluslararası başarılarını sürdürerek 4’üncü kez “Global 100” şirketleri arasında yerini aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, merkezi Toronto’da bulunan Corporate Knights’ın yayınladığı “Global 100” listesine üst üste dördüncü kez 20’nci kez girmeyi başaran Arçelik, dünyada 60’ıncı, Türkiye’de ise 1’inci sırada yer aldı. ve “Dayanıklı Ev” kategorisinde “Eşya Sektörü”nde 1., “Dayanıklı Tüketim Malları Sektöründe” ise 10. sırada yer aldı.

2050 yılına kadar tüm faaliyetlerinde net sıfır emisyon ilkesini taahhüt eden Arçelik, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi proje ve faaliyetleriyle uluslararası saygın listelerde üst sıralarda yer almaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hakan Bulgurlu, “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla sektörde değişime öncülük ederek gezegeni korumak, yaşamı ve işi geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Dünya”.

2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyona ulaşma hedefiyle üretim ve Ar-Ge başta olmak üzere tüm süreçlerinde karbon ayak izini azaltmaya ve yenilenebilir enerji kurulu kapasitelerini artırmaya odaklandıklarını belirten Bulgurlu, “Kurumsal Şövalyeler, Sürdürülebilirlik alanında tanınmış medya ve araştırma şirketi, “4’üncü kez ‘Global 100’ listesine dahil olmak bize gezegenimizi koruma konusunda doğru yolda olduğumuz mesajını veriyor ve hedeflerimize ulaşma konusunda bizi motive ediyor. ” değerlendirmesini yaptı.

“Marjinal tarım arazilerinde toplam konsey gücü 55 megavat olacak şekilde güneş enerjisi santralleri kurmayı hedefliyoruz.”

Bulgurlu, diğer küresel sürdürülebilirlik hedeflerinin yanı sıra yenilenebilir enerji dönüşümünde de önemli adımlar attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye’de Ankara, Eskişehir, Tekirdağ, Bolu ve Manisa tesislerinin yanı sıra Tayland, Güney Afrika, Romanya ve Pakistan’daki üretim tesislerimizde devreye aldığımız güneş enerjisi santralleri ile Güneş Enerjisi Santrali (GES) gücümüzü 20,3 megavat’a çıkardık. Arçelik işletmelerinde meclis “Bu güneş enerjisi santralleriyle yıllık 24 milyon kilovat elektrik üretirken, 11 bin 14 ton CO2e sera gazı emisyonunun da önüne geçeceğiz. Ayrıca Aksaray, Kayseri ve Nevşehir bölgelerindeki marjinal tarım arazilerine toplam 55 megavat gücünde güneş enerjisi santralleri kurmayı hedefliyoruz.”

Bulgurlu, toplam 59,6 hektar alanda yaklaşık 100 bin güneş panelinden oluşacak santrallerde yıllık 93 milyon kilovat elektrik üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bulgurlu, güneş enerjisi yol haritaları kapsamında Türkiye’de kuracakları arazi ve çatı üstü güneş enerjisi santralleriyle Türk işletmelerinin elektrik tüketiminin yüzde 61’ini karşılayacaklarını belirterek, yeşil elektrik kullanım oranını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. 2030 yılına kadar tüm küresel üretim tesislerinin yüzde 100’e ulaşması.

haberguroymak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu